Vas zanima, kako je voziti Citroen DS4?
| Članek je bil prebran 665 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ds4 je kompaktna limuzina, ki so jo razvili pri francoski blagovni znamki Citroen. Že na prvi pogled je mogoče opaziti, da ne gre za povsem običajen avto. Ds4 namreč v sebi združuje eleganco limuzine in dinamičnost športnih motorjev. Gre za zmogljiv avtomobil, ki na cesti ne razočara, posebej pa ga odlikuje tudi vozno udobje. Nekaterim ni po volji njegov poseben, nekoliko avantgardni dizajn, spet drugi se vanj zaljubijo na prvi pogled. Pa si poglejmo, kako je, če sedemo za njegov volan!

ds 4Kot že omenjeno ds4 odlikujejo zmogljivi in športni motorji. To pomeni, da bo ta avtomobil zadovoljil tudi tisti segment kupcev, ki od svojega jeklenega konjička pričakujejo dinamiko in užitek na cesti. Ds4 je dovolj zmogljiv, da vas ne razočara, ko je treba hitro pospešiti ali na hitro prehiteti oviro ali spredaj vozeče vozilo. Poleg motorjev prepriča tudi notranja oprema ali bolje rečeno voznikov prostor. najbolj pade v oči 7” zaslon na dotik, ki sicer v novejših avtomobilih ni več neka posebna redkost, vendarle pa je pri Ds4 ta zaslon v barvah. V ds4 so pri Citroenu vključili vse najnovejše inovacije, zato gre za visokotehnološki avtomobil in tudi visokotehnološko vožnjo. Zaslov vozniku omogoča, da dostopa prav do vseh funkcij avtomobila. S tem so pri Citroenu poskrbeli za izčiščeno podobo armature, na kateri ni več kup gumbov, katere med vožnjo običajno nimamo časa  gledati. Po zaslugi 7” zaslona je tako v ds4 kar za 66 % manj gumbov za razne nastavitve (npr. za glasbo ali za navigacijo). Posebnost zaslona je tudi Mirror Screen funkcija, s katero je mogoče na zaslonu prikazovati prikaz iz pametnega telefona. Ds4 pri tem podpira tako Android kakor IOS. Kljub temu je uporaba zaslona za voznika še vedno izjemno varna, saj mu preprečuje, da bi uporabljal vse funkcije pametnega telefona – tako so preprečene tiste, uporaba katerih bi bila med vožnjo lahko nevarna, začenši z pisanjem SMS sporočil. Ta je namreč mogoče med vožnjo pošiljati samo tako, da uporabimo glasovne ukaze.

Vožnja z ds4 je v prvi vrsti predvsem udobna, a zaradi tega nič manj varna. Model so namreč opremili s številnimi storitvami in opremo, katerih glavna naloga je pomoč pri vožnji in zagotavljanje čim višje stopnje varnosti. Z vsemi temi sistemi za pomoč se skuša v avtomobilski industriji zmanjšati verjetnost nesreč in žrtev, povezanih z njimi. Med najbolj koristne in uporabne pripomočke pri vožnji, tako sodijo: sistem za nadzor mrtvega kota (za večjo vidljivost in varnost), DS Connect (omogoča brezplačen klic v sili, klic asistence in lokalizacijo vozila), opozorilnik za nenamerno menjavo voznega pasu (s tresljaji na voznikovem sedežu), kamera pri vožnji vzvratno (prikazuje posnetek na 7” zaslonu), elektronski nadzor pogona (za optimalen prijem na cestišču), masažni sedeži (za udobje med vožnjo – tako ne boste utrujeni niti, če boste odpotovali na daljše poti), prostoročni dostop in zagon vozila, žarometi za osvetljavo ovinka, ICR oziroma indikator spreminjanja prestavnega razmerja (ta analizira stil vožnje in obvešča o tem, kdaj je najbolj optimalno zvišati prestavo), zaznavanje nezadostnega tlaka v pnevmatikah, itd. Vse to dela vožnjo z ds4 udobno, varno in dinamično. Da bi ds4 zares doživeli, pa je najbolje, da ga preizkusite še sami.

© 22. 07. 2018 - STC2011.si. Oglaševanje.