Najboljši pametni telefoni v letu 2017
| Članek je bil prebran 449 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Prinašamo vam brezkompromisno listo najboljših pametnih telefonov, ki so dostopni v domačih spletnih trgovinah. Pred vami je najboljših pet.

iPhone 7

iPhone 7 je idealni pokazatelj dejstva, da se zgodovina ponavlja. Novi model je precej podoben stari “šestici“: njegov izgled in celoten koncept zelo spominjata na predhodnji model. Ampak pri tem ni bojazni, da bo večina uporabnikovše vedno v prvi vrsti za nakup nove sedmice. Nakup svetujemo predvsem tistim, ki še niste lastniki iPhone-a. V kolikor te že razveseljuje iPhone 6S, je mogoče čas, da ta model preskočiš in rajši počakaš na naslednjega. Po izkušnjah sodeč nanj verjetno ne bo potrebno dolgo čakati.

Iphone

Vsi testi so pokazali, da so razlike med novim iPhone 7 in predhodnimi modeli minimalne. Z 2GB RAM-a prihajajo novosti kot so svetlejši in barvno bogatejši zaslon, vodoodporno ohišje, dvojni zvočniki ter 12MP kamera. Dodana mu je bila tudi zmogljivejša baterija. Spremenili so dizajn „home“ gumba, odstranili so mu jack vhod za slušalke ter trgu ponudili model z 265GB pomnilnikom.

Čeprav je brez dvoma iPhone 7 eden boljših pametnih telefonov na tržišču, se nikakor ne moremo otresti pomislekom, da Androidovi modeli v enakih cenovnih razredih svojim uporabnikom ponujajo več kot iPhone.

OnePlus 5

OnePlus 5 je model, ki za izjemno privlačno ceno ljubiteljem Androida ponuja eno najboljših uporabniških izkušenj. Dvojna kamera, zmogljiva 3300 mAh baterija ter prefinjen in uporaben dizajn so ene izmed najboljših lastnosti, ki ga razlikujejo od njegovega predhodnika.

One Plus 5 ima 1080p 5.5 palčni  AMOLED zaslon ter ga poganja Qualcomm Snapdragon 835 procesor. Izbirate lahko med modeloma s 6 ali 8GB RAM-a. Zelo impresivno! Kot večina novih modelov pametnih telefonov, je tudi ta opremljen z dvojno kamero – prednja ima 16MP, zadnja 20MP. Nekoliko razočara le dejstvo, da nima vhoda za microSD kartico, vendar te zato na trgu čakata modela s 64 GB ali 128 GB pomnilnikom.

Na kratko, gre za enega najboljših modelov pametnih telefonov, ki je dosegljiv po izjemno privlačni ceni. Če te še vedno nismo prepričali, naj ti omenimo še dejstvo, da je OnePlus 5 v prodaji šele od junija, a je v 2 mesecih vseeno postal najbolje prodajani telefon blagovne znamke. Kar nas sploh ne preseneča!

Samsung Galaxy S8

Prava mala mojstrovina! Tako mu hvale pojejo na portalu Techradar, ki ga trenutno navaja kot najboljši mobitel na svetu. In vse to zaradi neprekosljivega zaslona, ob katerem vsi ostali izgledajo kot zastareli in slabi.
Odlična zadnja kamera z 12 MP, 5,8 palčni zaslon,  4GB pomnilnika, baterija s kar 3000 mAh ter 64GB notranjega pomnilnika mu dajejo številne prednosti na papirju. Čeprav so ga številni svetovni portali razglasili za najboljšega od najboljših, moramo vseeno opozoriti na nekaj pomanjkljivosti.

Novi Galaxy S8 ima zelo  občutljivo biometrično kontrolo – skener prstnih odtisov je nepazljivo nameščen na zadnji strani telefona, skener očesa pa je tako nezanesljiv, da ga sploh ne priporočamo uporabljati. To sta le dve malenkosti na katere je potrebno opozoriti. V kolikor ste še vedno zainteresirani za nakup lahko le potrdimo, da je to investicija, ki se bo obrestovala.

Mobiteli

Huawei P10

Po mnenju mnogih je to najboljši model pametnega telefona, ki ga je Huawei kadarkoli ustvaril. Le-ta te bo sigurno navdušil z izjemno privlačnim dizajnom popolnoma kovinskega ohišja perfektne velikosti – z 5,1 palčnim Full HD zaslonom sodi med manjše flagship telefone.
V primerjavi s predhodnikom P9 ima P10 zelo podobne specifikacije kamere, čeprav z nekoliko večjo resolucijo. Telefon ima 64GB notranji pomnilnik ter spodobnih 4GB RAM-a. Zmogljivost baterije je podobna ostalim konkurenčnim telefonom, in sicer 3200 mAh.

Velika novost, ki jo prinaša P10 je vgrajen čitalec prstnih odtisov. Z njim je Huawei prvič skener vgradil na prednji strani telefona, saj je želel s tem doseči minimalistični dizajn ohišja. Poleg tega je razlika med njima tudi v dizajnu „home“ gumba, za katerega bo marsikdo potreboval nekaj dni, da se ga navadi.

LG G6

Vsi, ki so imeli priložnost testirati nov G6 se strinjajo, da je to končno model, s katerim lahko LG konkurira na trgu pametnih telefonov. Z njim je po nekaj neuspešnih poizkusih LG končno našel mesto na vrhu lestnice najboljših.

Nov LG flagship model bi lahko bil prav to, kar iščete pri pametnem telefonu. Pod prečudovito dizajniranim kompaktnim kovinskim ohišjem in ogromnim 5,7 palčnim zaslonom se skriva 4GB delovnega spomina, Snapdragon 821 procesor in dve širokokotne 13MP kamere.

LG G6 je eden od telefonov, ki so odporni na prah in vodo. Ima 3300 mAh baterijo, ki je za razliko od prejšnjih modelov ne moremo zamenjati in QuickCharge funkcijo za hitro polnjenje baterije.

Mobitel

Kaj je mobitel brez dobre opreme?

Vsi našteti flagship pametni telefoni imajo pestro ponudbo dobrih funkcij. Z izbiro prave dodatne opreme je vsak od njih lahko še boljši. Če želiš še daljšo zmogljivost baterije, še boljše fotografije, zaščiten zaslon in ohišje pogledaj kaj vse ti nudi dodatna oprema za mobitele.

Različni ovitki, etuiji in torbice za mobitele bodo sigurno podaljšale njegov rok trajanja, ga zaščitile pred udarci ali padci iz žepov ter torbic. Ponudba je res velika – od silikonskih do lesenih dodatkov, do torbic v katere lahko pospraviš še svoje dokumente, kartice in denar.

Poleg omenjenih dodatkov so nepogrešljiv del postale tudi zaščitne folije. Ne glede na to, kako kvalitetne zvočnike premore tvoj mobilec, slušalke so vedno dobra izbira. Izbereš lahko brezžične, ali si celo privoščiš dober bluetooth zvočnik.

© 22. 07. 2018 - STC2011.si. Oglaševanje.