Kje kupiti vrata?
| Članek je bil prebran 775 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nakup vrat, notranjih ali vhodnih, je precejšen finančni zalogaj. Pri izbiri ni pomemben samo vaš okus in zahteve, ampak se večina kupcev na začetku sreča z dilemo, kje nova vrata sploh kupiti. Pri nas je proizvajalcev vrat veliko, precej široka pa je tudi ponudba vrat v večjih trgovinskih centrih oziroma trgovinah z gradbenim materialom, opremo, ipd. Ker cena vrat ni nepomembna, se nekateri odločajo predvsem na podlagi tega, kar pa se včasih seveda izkaže za napako. Nekateri se namesto tega odločijo za proizvajalca, ki se ga drži dobro ime in sloves, spet tretji prisegajo na lokalne mizarje, ki vrata izdelujejo po meri. Kje torej kupiti vrata in koliko nas to stane?

vrata ajmNajdražja varianta je najverjetneje nakup vrat pri mizarju. Gre namreč za izdelavo vrat po naročilu oziroma po meri. Takšna izbira je včasih neizbežna (če gre za vrata, ki niso klasičnih dimenzij), mnogi pa se za to odločijo, ker menijo, da so takšna vrata mnogo bolj kvalitetna in jim bodo bolje služila. Res gre pri tovrstnih vratih za polni les, ki je nekaj povsem drugega od (pogosto) precej nekvalitetnih polnil, ki jih imajo najcenejša serijsko izdelana vrata. Mizarji so znani tudi po tem, da so izjemno natančni. Kljub temu, da se tako izdelanih vrat drži dober glas, pa je takšna odločitev pogosto dražja in se zanjo v glavnem odločajo tisti, ki zaradi posebnih dimenzij ne morejo kupiti vrat serijske izdelave.

Druga možnost je nakup vrat pri katerem izmed uveljavljenih proizvajalcev vrat. Mnogi izmed njih za izdelavo uporabljajo slovenski les, najkvalitetnejša tesnila in materiale, sodobno proizvodnjo, itd. V marsičem so takšna vrata enako ali celo bolj kvalitetna kot vrata, izdelana pri mizarju. Cene za takšna vrata se seveda gibljejo od do, saj je končna cena odvisna od tega, za kakšen model vrat se odločite.

Najceneje je vrata kupiti v trgovskih centrih z gradbenim materialom in opremo, pri čemer pa se je potrebno zavedati, da za svoj denar ne boste dobili zelo kvalitetnih vrat. Običajno gre za slabše kvalitetna vrata, ki so slab zvočni in toplotni izolator, slabše tesnijo in so polnjena s cenenimi polnili. Taka vrata res ne stanejo veliko, toda po drugi strani marsikateri kupec z njimi ni zadovoljen in se po določenem času uporabe raje odloči za nakup bolj kvalitetnih vrat. Nakup cenejših vrat, ki niso preveč kvalitetna, se zdi smiseln, ko gre za opremljanje kletnih prostorov ali bivalnega vikenda oziroma povsod tam, kjer se bodo vrata manj uporabljala. Doma, kjer ena in ista vrata odpremo tudi do 100-krat dnevno pa je še kako pomembno, kako zadovoljni smo z njimi. Cenejša vrata se tudi prej poškodujejo in so bolj občutljiva na razne praske, odrgnine, ipd.

Preden se torej odločite, kje kupiti vrata, raje premislite koliko in za kaj jih boste uporabljali. Če kupujete vrata za dnevne prostore, kopalnico ali vhodna vrata v vaš dom, potem nikar ne varčujte, ampak se odločite za nakup vrat, s katerimi boste zares zadovoljni. Ne varčujte torej tam, kjer vam bo čez nekaj časa za to žal.

Kakšno pa je Vaše mnenje o izbiri ponudnika vrat?

© 22. 07. 2018 - STC2011.si. Oglaševanje.