Ideje za prenovljen videz vašega doma
| Članek je bil prebran 404 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Verjetno nisem edina, ki se razmeroma hitro naveliča pohištva, enakih barv in vzorcev, istih postavitev, dekoracij, itd. To je razlog, da si vsake toliko zaželim svojemu domu podeliti povsem prenovljen videz. Seveda se vedno trudim, da to dosežem s kar minimalnimi finančnimi sredstvi, če pa je svež videz doma mogoče doseči samo z malo iznajdljivosti in zastonj, pa je toliko bolje. Vas zanima, kako zastonj ali za malo denarja osvežiti videz vašega doma?

knjižne policeOmislite si nove vzorce

Zamenjajte prte, preoblecite blazine na sedežni garnituri, zamenjajte zavese z drugačnimi vzorci ali barvami, v različnih prostorih zamenjajte preproge, itd. Na ta način lahko z majhnimi popravki ali zamenjavami povsem spremenimo videz prostorov. Nekateri si za vsak letni čas omislijo druge barve in vzorce, s tem pa je njihov dom ves čas videti svež in prenovljen. Na tak način je mogoče z drugačnimi zavesami npr. povsem spremeniti videz oken ali drugih zasteklitev.

Preberite še več o: pvc okna AJM.

Preuredite knjižne in druge police

Vsake toliko iz polic zložite vse predmete (knjige, dekorativne elemente, slike, itd.), police očistite, nato pa predmete skušajte domiselno in drugače zložiti nazaj. Včasih lahko s tako majhnim posegom dosežemo velike učinke. Knjige lahko na knjižne police zlagamo glede na barve njihovih platnic – lahko ustvarimo pravo barvno sestavljanko, ki poživi sicer monoton prostor. Pri dekorativnih elementih se je dobro držati pravila manj je več, dekorativne elemente pa vsake toliko zamenjati.

Zamenjajte slike, na stenah si omislite tudi printe

Slike vsake toliko razvrstite na drugačen način. Vsaka slika lahko zamenja svoj prostor in po takšni preureditvi večkrat ugotovimo, da neka slika na novem mestu funkcionira precej bolje kakor na svoje starem mestu. Če si ne lastite umetniških slik in imate na stenah predvsem uokvirjene fotografije, lahko svoje stene popestrite tako, da si preko splete poiščete printe in si jih sprintate. Če dodate še okvirje, ste na ta način dobili nove in zanimive stenske umetnine. Če ste za bolj radikalno in dolgotrajno preureditev, si lahko omislite tudi stenske nalepke, tapete ali celo poslikave.

V prostore namestite po en karizmatičen element

Naj gre za na novo oblazinjen naslanjač, veliko pleteno košaro ali pa lično živalsko kožo – s takšnimi karizmatičnimi in močnimi elementi boste dali povsem drugačno noto celotnemu prostoru. Glede na to, da se marsikaj podobnega pogosto skriva na podstrešjih, v kleteh ali shrambah, pred nakupom kakršnega koli novega kosa oziroma dekoracije preverite, kaj od uporabite od stvari, ki jih že imate.

Svojo spalnico preoblecite v nove barve

Nekateri imajo spalnico samo za spanje, drugi v njej preživijo več časa. V vsakem primeru je vsake toliko dobro, če vanjo vnesemo kanček svežine. To je najbolj enostavno doseči s tem, da povsem v sveže barve oblečemo naše postelje, ki navadno zasedajo glavni delež naših spalnic.

Preverite, kje kupiti kvalitetno posteljnino!

Predsoba v novi preobleki

Za to ne potrebujete veliko. Dodajte ji večje ogledalo, drugačno košaro za copate, nov košek za odlaganje ključev ali drugačen obešalnik. S samo nekaj popravki lahko ustvarimo povsem novo predsobo, ki bo v vseh gostih, ki nas bodo obiskali, sprožila prijeten in svež občutek.

© 22. 07. 2018 - STC2011.si. Oglaševanje.